Artikelen over fysiotherapie

Naar de fysiotherapeut: hoe regel je dat?

U heeft pijn en u wilt er zo snel mogelijk vanaf: begrijpelijk, maar regel het goed. Voor u het weet staat u voor onvoorziene medische kosten. In dit artikel zetten wij op een rijtje wanneer uw fysiotherapiebehandelingen worden vergoed, en wat de kosten zijn in het geval dat u fysiotherapie zelf betaalt.

Lees meer >>

Op 17 augustus 2018

Eiwitsupplement na training verhoogt spiermassa

Sporters die tijdens een intensief krachttrainingsprogramma elke avond voor het slapen een eiwitsupplement nemen, bouwen meer spiermassa en spierkracht op. Dat blijkt uit een onderzoek onder 39 jonge mannen. De helft kreeg dagelijks een drankje met 27,5 gram eiwitten en 15 gram koolhydraten (J Nutr. 2015; online 29 april).   Tim Snijders en collega’s van de Universiteit Maastricht, ...

Lees meer >>

Op 12 juni 2015

Hartslagmeting versterkt vertrouwen

Onderzoekers van de Vrije Universiteit hebben nu ontdekt dat de meting van hartslag (waarbij elektrodes worden geplakt op een ontbloot lichaam) een sterk effect te teweeg kan brengen op het vertrouwen in de medemens.

Lees meer >>

Op 1 juli 2011

Fittere mensen hebben minder rugklachten

Hoe fitter mensen zijn, hoe minder rugklachten zij hebben. Het blijkt dat zowel extreem weinig als extreem veel activiteit niet goed voor de rug is. Matige fysieke activiteit, die aanzet tot een verbetering van de fitheid, lijkt een belangrijke factor bij het voorkomen van (lage) rugklachten.

Lees meer >>

Op 1 juli 2011

Minister Schippers wil avondopening

Dokterspraktijken, apothekers, fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen moeten voortaan 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dat zegt minister van Volksgezondheid Edith Schippers in een interview in het Nederlands Dagblad.

Lees meer >>

Op 28 februari 2011