sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Schoolstraat 4
    7941 CA Meppel
  • 0522-237530

Handtherapie Meppel

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie (en ergotherapie). Handtherapie richt zich op aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand, pols en onderarm*. Op basis van één of meerdere aandoeningen kunt u beperkingen ervaren in uw dagelijks leven zoals bij het autorijden, het uitvoeren van uw werk en/of hobby.

Handtherapeuten hebben een post-HBO studie gevolgd waardoor ze uitstekend op de hoogte zijn van anatomie van de hand en pols en de verschillende letsels en aandoeningen die zich hier kunnen bevinden. Na een uitgebreide intake en onderzoek zal aan de hand van de bevindingen de behandelmogelijkheden met u worden besproken. Daarna wordt een behandelplan opgesteld waarin u wordt geadviseerd, behandeld en begeleid, gericht op een zo optimaal mogelijk functieherstel. Soms is dit eenmalig , maar het kan ook zijn dat uw aandoening een langdurige periode behandeling nodig heeft.

Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging; oedeembehandeling, littekenbehandeling; verbeteren van de beweeglijkheid; oefeningen voor kracht en coördinatie; het aanmeten en/of aanpassen van (voornamelijk tijdelijke) spalken; advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en eventueel gebruik van hulpmiddelen; evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces op gebied van sport en werk re-integratie.Handtherapie Meppel in het kort

Behandeling aan huis:

Ja

's avonds geopend:

Nee

In het weekend geopend:

Nee

Werkzame personen

  • Vrouw