Praktijk voor Rolfing® en fysiotherapie P.H. van den Berg


Binderij 7/W 1185 ZH Amstelveen
06 26064983 Klik om te bellen

Over Praktijk voor Rolfing® en fysiotherapie P.H. van den Berg

Fysiotherapeut, afgestudeerd 1988 Amsterdam

Certified Rolfer®, afgestudeerd 1994 Boulder, Colorado, USA 

Na 5 jaar in Duitsland gewerkt te hebben als fysiotherapeut kwam ik een Duits artikel tegen over Rolfing® Structurele Integratie. Daar las ik dat het menselijk lichaam en zijn structuur veranderbaar is. M.a.w. holvoeten kunnen platter gemaakt worden. Zelf heb ik als 15 jarige jongen moeten slapen in een orthopedisch korset vanwege mijn kromme bovenrug en heb destijds fysiotherapie aan huis gehad.

Het is ook mijn streven om mijn hele leven bezig te zijn om mijn rug rechter en mooier te krijgen. En deze structurele verbeteringen wil ik ook mijn cliënten aanbieden. 

Ik weet als geen ander wat het bij je doet als je uit balans bent en dat dit gepaard kan gaan met onzekerheid. 

Nu werk ik sinds 1995 5 dagen in de week vol interesse en passie in mijn praktijk in Amstelveen.

Jullie zijn welkom om een Rolfing® sessie te ondergaan. 

Ik heb inmiddels veel workshops en cursussen gevolgd en blijf bezig om de visie van Dr. I. Rolf te doorgronden. 

Mensen kunnen bij mij terecht voor allerlei klachten van het bewegingsapparaat en inwendige organen. Het is populair bij mensen die een inspannend leven leidenop geestelijk en lichamelijk gebied (atleten, dansers, musici, acteurs enz.). Mensen die vooral baat hebben zijn patiënten met chronische spieraandoeningen, personen met rug-,nek-,heupklachten, die lijden aan slijmbeursontstekingen van gewrichten, arthritis of aan algehele stijfheid. Traumatische pijnen van letsels opgelopen bij een auto-ongeluk, of blessures als gevolg van joggen, een tennisarm, een voetbalknie reageren zeer goed op Rolfing® therapie.

Men verandert fysiek in sterke mate. Mensen die gerolfd® zijn worden gemiddeld één centimeter langer. De behaalde resultaten van de ernst van de klachten, maar het merendeel van de patiënten beweert reeds na enkele zittingen vitaler te zijn, ze voelen minder pijn, hun stabiliteit is verbeterd, de patiënt staat ontspannen en rechtop, er is minder spierkracht nodig om de houding te handhaven tegen de zwaartekracht in, de bewegingen zijn dynamischer, de belasting in de gewrichten is beter verdeeld, het ademen gaat makkelijker en wat zeer belangrijk is, ze hebben begrip gekregen van hun klacht en het zelf genezen daarvan.

Iedereen die zich laat rolfen®, vindt dat zijn uiterlijk en houding sterk en blijvend is verbeterd. Veel mensen ervaren dat de sterke veranderingen in hun houding ook psychologische veranderingen teweeg brengen: men heeft een sterk gevoel van welbehagen en men is direkter in zijn relaties te opzichte van anderen.

Algemene fysiotherapie, manuele therapie, Rolfing diepe bindweefselmassage, Structurele Integratie, viscerale therapie, fasciatherapie, triggerpointbehandeling, littekenbehandeling, Dorntherapie.

Foto's

Werkzame personen

Man

Certificeringen

Fysiotherapie HVA, 1988, Certified Rolfer, Boulder, Colorado, 1995

Fysiotherapie HVA, 1988, Certified Rolfer, Boulder, Colorado, 1995

Onze locatie

Praktijk voor Rolfing® en fysiotherapie P.H. van den Berg


Binderij 7/W 1185 ZH Amstelveen
06 26064983 Klik om te bellen