Terug

Bekkeninstabiliteit en hamstringklachten door hardlopen, wat kan ik hiertegen doen?

Jessica

Ik loop sinds een kleine twee jaar hard. Daarvoor heb ik een aantal jaren in het ziekenhuis gelopen voor bekkenklachten en bekkeninstabiliteit. Ik heb ook wat operaties gehad rond dat gebied.

 

Nu ben ik dus gaan hardlopen en heb een blessure gekregen aan mijn SI gewricht aan de linkerkant toen ik een halfjaar hardliep. Dit straalde door naar mijn bil, heup en lies. Ik ben daarvoor naar een hele goeie sportfysiotherapeute geweest en die legde de link gelijk naar mijn voorgeschiedenis. Door een tijd rustig aan te doen en oefeningen ging het een stuk beter en kon ik weer heerlijk hardlopen. Echter, de klacht is nooit helemaal weggeweest. Nu bijna een anderhalf jaar later heb ik en last van mijn SI links, maar nu vooral ook echt aan de rechterkant en dat straalt dus uit nu niet naar de lies, maar naar de hamstring.

 

Dit schijnt niet erg bekend te zijn en erg specifiek. Ik heb de laatste weken/maanden juist op snelheid gelopen. De 5 en 10 km wedstrijden op tempo. En toen dus weer de blessure gekregen, maar nu dus ook aan de rechter kant en hamstring erbij. Wat kan ik nu het beste doen?         


1 Antwoord

Antwoord van Fysioplus Rotterdam

Het OriGENE concept kan daar een adquate therapie in zijn.

Zie onze website voor behandellocaties.