Terug

Heb ik steenkoude voeten door slechte doorboeding?

maaike

Ik heb vaak steenkoude voeten en kan die niet meer warm krijgen. Komt dit door een slechte doorbloeding en kan massage/ fysiotherapie hierbij helpen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dit probleem kan inderdaad als oorzaak doorbloedingsstoornissen hebben. Deze doorbloedingsstoornissen kunnen ook weer een onderliggend probleem hebben, waarbij te denken valt aan slechte bloedvaten, een minder goede hartfunctie, een verstoring van de bloedsomloop door bv een beknelling of trombose. Maar ook kan de waterhuishouding van de lymfestroming verslechterd zijn. En wat te denken van ons huidige leefpatroon? Te weinig bewegen, te veel eten, roken en niet te vergeten: stress?

 

Nadat de fysiotherapeut of arts heeft vastgesteld, wat de oorzaak is van de koude voeten, kan de behandeling worden ingezet. Massage kan daarbij een belangrijke rol spelen, maar ook lymfdrainage en zeker zullen adviezen gegeven worden over een gezond leefpatroon, waarin bewegen een grote rol speelt. Daarom wordt ook vaak looptraining ingezet tegen problemen van de doorbloeding.