Terug

Iets op slot in mijn nek, kent iemand dit?

Ellen

Ik zit al een tijdje thuis met spanningsklachten. Ik heb een tijdje migraine gehad en ben dus naar de fysio gegaan. Hier word ik behandeld. Tevens bij de manueel therapeut omdat ik het gevoel heb dat ergens in mijn nek iets op slot zit. Dus niet de hele nek, maar aan de rechterkant op een bepaalde plek. Ik ben nu een aantal malen geweest en heb niet echt het idee dat het helpt. Mijn vraag: herkent iemand dit? wat heb je er aan gedaan? Is het een spierenkwestie of rollen mijn gewrichtjes in mijn nek niet goed?

Ik heb ook een arm, waarbij ik me vertild heb 2 jaar geleden. Sindsdien kan ik deze niet meer zonder pijn omhoog doen. Zou dit invloed hebben of niet?

Mijn migraineklachten zijn overigens verdwenen. Nu nog wel regelmatig hoofdpijn, pijnlijke schouderbladen en vooral de monnikskapspier aan de rechterkant pijnlijk. Daarbij dus het gevoel dat de nek aan de rechterkant wat op slot zit. Waar moet ik aan denken? Gaat het vanzelf over als de spanningsklachten over zijn? Welke behandeling kan ik het beste doen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

beste Ellen,

 

Is er in dit behandelingstraject al een Röntgenfoto gemaakt?

Soms zijn er abnormale halsribben aanwezig die klachten in de nek(beweeglijkheid)
kunnen veroorzaken. Ook kan de klacht z'n oorsprong hebben in je werkhouding, ademhalings-
techniek bijvoorbeeld.

Hoop dat je hier iets mee kunt.

 

vr. groet,

 

Michel Mulder, FysioBasics