Terug

Is het normaal dat ik meer pijn krijg door fysio?

Wil Vastenburg

Hoi, ik ben 13 april geopereerd aan mijn knie waar ze een stukje buitenminiscus en wat kraakbeen hebben verwijderd van mijn linker knie. Mijn knie was erg dik na de operatie maar dat werd snel steeds minder en ik ben na 2 weken begonnen met therapie en dat doe ik nu al bijna 2,5 halve maand en ik doe als ik daar ben oefeningen en thuis doe ik dat ook maar mijn knie gaat steeds meer pijn doen en vooral boven mijn knieschrijf. ik ben trouwens 47 jaar en daarom zal het wel wat langer duren maar dat het steeds meer pijn gaat doen vind ik wel heel raar, de fysio waar ik kom heeft trouwens geen fitnessapparatuur en de vraag is eigenlijk of het normaal is dat ik pijn krijg boven mijn knie en op mijn knie en dat ik mij voor niks ongerust maak en dat het allemaal wel weer overgaat?

 

Bvd Wil Vastenburg


1 Antwoord

Antwoord van FysioVandaag

Beste Wil, 

Je zou mogen verwachten dat na 2,5 maanden de knie minder pijn gaat doen of dat de pijn over is. Er zal een goede reden moeten zijn dat de knie nog pijnlijk is. Deze reden moet jouw fysiotherapeut je kunnen geven. Door je knie te veel te belasten zou het zou kunnen zijn dat je knie daardoor nog steeds pijnlijk is. Dit kan ook de reden zijn dat je bovenop de knie pijn krijgt.

Als je fysiotherapeut op een duidelijke en goede manier uitleg kan geven over de reden/oorzaak van pijn, ben je waarschijnlijk ook weer gerust gesteld.

Fitnessapparatuur is wel prettig en aan te bevelen voor de revalidatie, maar geen must.

Veel succes met de revalidatie.

Frank Robertz

Piazza Fysiotherapie