Terug

Kan fysiotherapie mij helpen eerder af te komen van rugpijn?

Ik heb al jaren af en toe last van rugpijn. Ooit door de huisarts gediagnosticeerd als lage rugpijn. Volgens hem is er buiten bewegen en misschien pijnstilling niets aan te doen. Ik ben gaan afvallen, wandel dagelijks een half uur. Toch momenteel weer veel last, nu alweer zo'n 3 weken. Pijnstilling helpt niet, klacht lijkt erger te worden, ipv minder. Kan fysiotherapie mij helpen er eerder vanaf te komen?


3 Antwoorden

Antwoord van Visser Fysiotherapie

Om een goed antword te kunnen geven moet je narurlijk wel weten wat de orzaak is van de rugklacht. Aan de hand van een onderzoek kan de fysiotherapeut een goed advies geven over bewegen cq sporten.


Antwoord van Tory Krisman Spin fysiotherapie- (kinder)bekkenfysiotherapie-manuele therapie-sportfysiotherapie

Overwegen te laten onderzoeken, adviseren en evt. begeleiden/behandelen in een praktijkmet fysiotherapie/manuele therapie + sportfysiotherapie.

Groeten en succes,

Bert Tory


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het lijkt mij zinvol de rug eens goed te laten onderzoeken door iemand die niet alleen algemeen fsyiotherapeut is, maar een specialisatie heeft op het gebied van de wervelkolom. Helaas zijn er vele specialisaties, en ook vele methodes om rugklachten aan te pakken. Informeer om je heen en via internet wat de mogelijkheden zijn.

Zo te horen doe je zelf al e.e.a. om de klacht aan te pakken. Lopen is in principe bijna altijd goed, helaas niet altijd voldoende. In enkele gevallen kun je er ook meer last van krijgen. Laat onderzoeken of je rug wat specifieke oefeningen voor kracht of souplesse nodig heeft. Ik werk zelf met de McKenzie methode en vind dit een zeer prettige en effectieve manier van werken. Via de site kun je een mcKenzie therapeut bij jou in de buurt vinden.