Terug

Kan ik iets doen aan tintelingen en zenuwpijn in mijn linkerbeen?

Taart

Hallo,

Sinds 2 jaar heb ik tintelingen en zenuwpijnen in mijn linkerbeen. Ik heb een MRI van mijn hoofd en rug en een lumbaal punctie gehad en daar is niets uitgekomen. Ik ben naar een fysiotherapeut, manueel therapeut en chiropractor geweest (en vele andere alt. genezers); zij konden niets vinden. Ik heb de klachten voornamelijk na inspanning zoals lang lopen of ballet, niet direct maar een dag erna. Ik kan niet op mijn zij liggen en iets op mijn schoot leggen doet enorm pijn (zeurend/stekend). De pijn loopt vanaf mijn heup (deels onderrug) en dan door mijn gehele been, binnen- en buitenkant. Overigens niet aan de achterkant van het been, hernia is uitgesloten. Kan ik iets doen?


2 Antwoorden

Antwoord van Jager van der Kamp, therapie en training

 

Het is moeilijk een passend antwoord te geven op een ''papieren''-klacht. Uitstraling , tintelingen in een been kunnen vanuit verschillende lichaamsdelen voortkomen en pas vanuit een gedegen vraaggesprek , lichamelijk onderzoek kan een (fysiotherapeutische) diagnose gesteld worden.

 

Wanneer klachten pas na een activiteit optreden kan er sprake van zijn dat uw handelingsomvang te groot is voor uw belastbaarheid. Training van de gevraagde handelingen kan een oplossing zijn. Wanneer bewegingen direct de klacht provoceren , zoals bij het liggen op de zij kan een bewegingsbeperking een oorzaak zijn.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Goedendag,

 

dit klinkt heel bekend voor mij als Triggerpoint Therapeut. Vaak kan het zijn dat een Trigger Point actief wordt & veroorzaakt pijn & uitstraling door de ledematen heen. Vaak met een paar behandelingen kun je er snel van af komen. Kijk naar onze website voor meer info over Trigger Points of voor het maken van een afspraak. Je kunt snel bij ons terecht.