Terug

Kramp in de kuiten, wat kan dit zijn?

W. Litjens

Geachte heer/mevrouw,

 

Ik ben een jongen van 26 jaar die al ruim 15 jaar voetbalt.
Toen ik een jaar of 15/16 was had ik wekelijks te maken met kramp in mijn kuiten.
(wat begon altijd rond de 70e minuut.)
Ik ben toen op mijn 24e gestopt met voetballen en nu 2 jaar later weer begonnen zonder eigenlijk te weten waar het nu aan gelegen heeft.

Ik ben nu weer actief aan het sporten. (3x in de week fitniss, 1 avond tafeltennis en 3x in de week voetbal en tussendoor nog een keer squashen of tennissen)
Helaas heb ik nu wederom wekelijks te maken met kramp in mijn kuiten tijdens het voetbal, wederom rond de 70e minuut. Het verschil met vroeger is dat ik ook gewoon in mijn normale dingen merk dat mijn kuiten onder spanning staan.

Dus mijn vraag luidt dan ook als volgt:
Heeft u enig idee wat dit kan zijn en hoe ik hier vanaf kan komen want heb er best wel veel last van.

Ik hoop graag iets van u te vernemen.

Met vriendelijke groet,

W. Litjens


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

De kramp in de kuiten komt omdat de spieren spontaan en onwillekeurig spontaan en langer aanhoudend samentrekken. Dit komt door het milieu in de gebied van de spierzenuw overgang niet klopt. Dit milieu is te zuur . Dit kan komen door:

Slechte doorbloeding waardoor er te weing zuurstof en basische minerale naar de spier komt en de afvoer van afvalstoffen stokt. Door het tekort aan zuurstof onstaat er een ander soort stofwisseling waarbij de spier nog meer verzuurt. Om het zuur te corrigeren is genoeg basisch drinken tijdens langere sport belangrijk. Dus een sportdrank met calcium en magnesium. De doorbloeding kan gestoord zijn omdat de kuitspieren tekort zijn  en constant onder een te hoge spanning staan, hierdoor worden de bloedvaten dichtgetrokken. Hier is het devies stevig rekken, rekken, rekken 6 tot 8 x per dag tot de spier op lengte is. Ook kan het zijn  dat daarnaast door alle kramp in het verleden de spieren ze verhard en gespannen zijn, ga hiervoor naar een goede sportmasseur.

 

Als je als deze zaken optimaliseert zou het mijn verwonderen als je nog last houdt.