Terug

Last van tinteling in mijn vingers, wat kan ik er aan doen?

Ik heb sinds kort last van mijn arm. Het begint bij mijn schouder en eindigt bij mijn vingers. Soms heb ik zo'n last dat ik mijn arm niet kan gebruiken. Ik heb zelf al met tijgerbalsem gesmeerd, de warmte doet me goed, maar niet voor lang. Wat kan ik er aan doen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Je kunt eens goed in de spiegel kijken en zien hoe je houding is. Klachten in arm en hand kunnen uit de nek komen, maar er zijn meerdere plekken onderweg naar de arm, langs de schouder, waar zenuwen of bloedvaten wat bekneld kunnen raken. Hierdoor kunnen pijn of tintelingen ontstaan, of kan de kracht zelfs afnemen in de arm. Een goede rechte houding en goede souplesse van nek en schouders zijn belangrijk voor een goede doorstroming naar de arm toe.

Eventuele oefening: Ga rechtop staan of zitten, strek het borstbeen op, trek dan de kin in, alsof je een onderkin maakt. Je gezicht blijft recht naar voren gericht. Als dit zeer doet, heel stijf aanvoelt of iets doet met de klachten in de arm is het zinvol bij een fysio/manueeltherapeut de nek en schouder goed te laten onderzoeken om te zien waar de klacht vandaan komt. Als je de oorsprong van de pijn weet te vinden is er heel vaak ook iets aan te doen!!