Terug

Mag ik libero spelen met volleybal na een afgescheurde kruisband?

Geachte heer, mevrouw
Ik heb 5 jaar geleden mijn kruisband afgescheurd. Na diverse kijkoperaties is er een nieuwe kruisband aangebracht in mijn knie. Omdat ik klachten bleef houden ben ik in juli 2006 wederom geopereerd en heeft de arts kraakbeen weg gehaald om ruimte te maken op deze nieuwe kruisband. Ik mocht daarna niet meer volleyballen, wat ik graag deed / zou doen.. Ik ben nu anderhalf jaar aan het tennissen en heb absoluut geen klachten meer. Mijn vraag is of ik eventueel wel als libero zou kunnen spelen met volleybal. Ik ben gevraagd om terug te komen, wanneer dit mogelijk zou zijn, maar wil graag bevestigd krijgen of tennis en libero spelen met volleybal met elkaar te vergelijken is.

 

Ik wacht uw reactie af!

 

Met vriendelijke groet


2 Antwoorden

Antwoord van Gezondheidscentrum Rijsenburg, fysiotherapie - manuele therapie - medische trainingstherapie

U vermeld niet hoe oud u bent hetgeen de beantwoording van uw vraag wat lastiger maakt.

Waar het om gaat is of u voldoende stabiliteit / stevigheid heeft kunnen opbouwen met uw bovenbeenspieren en er voldoende balans is om de sportactiviteiten te kunnen hervatten. Dit is het beste te beoordelen door een fysiotherapeut die u tests afneemt. Verder vraag ik me af waarom de orthopaed u heeft geadviseerd niet meer te volleyballen. Risico, beschadiging, het niveau waarop u sportte??? Indien dit niet duidelijk is is het beoordelen door een sportarts mogelijk te overwegen.

 

met vriendelijke groet

 

Vincent Kortleve

manueel therapeut / fysiotherapeut


Antwoord van Tory Krisman Spin fysiotherapie- (kinder)bekkenfysiotherapie-manuele therapie-sportfysiotherapie

Bij volleybal komen andere krachten op de knie m.n. bij landen na springen, dit zal dan sportspecifiek geoefend moeten worden door b.v. een geregistreerde ervaren sportfysiotherapeut(e) in overleg met een (sport-)ortopeed om te bepalen of de knie

sowieso volleybaltechnisch gezien goed belastbaar is. 

Vriendelijke groet,

Bert Tory.