Terug

Medical taping bij dupuytren?

jennifer

Ik heb dupuytren. Nu heb ik gehoord als je medical taping aan je hand laat doen dat je minder last van hebt en een operatie uit kan sluiten. Klopt dit?

 


2 Antwoorden

Antwoord van Hoogendoorn Fysiotherapiepraktijk

Beste Jennifer,

Medical taping heeft invloed op de bindweefsel structueren in het lichaam. Bij Dupuytren is er een vernauwing van de peesgschede waardoor de pees van de vinger niet meer goed kan schuiven. Medical taping kan zeker ondersteunen, in pijn verlichting en betere bewegelijkheid. Of er op den duur een operatie mee te voorkomen is, is niet bewezen. Bij gebruik van medical tape voel je snel resultaat dus na 2 á 3 keer weet je of dit een behandeling is waar je profijt van hebt.

Vriendelijke groet Caroline Hoogendoorn.

Fysiotherapie Hoogendoorn Apeldoorn 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Jennifer,

Medical Taping kan inderdaad de behandeling ondersteunen. Wat echter belangrijker is, is dat de verklevingen aan de pees worden verminderd. Dit kan door middel van Myo-Fasciale technieken. Deze behandelmethode wordt ook gebruikt bij de behandeling van Carpaal Tunnel Syndroom, en kan operatie voorkomen. Fysio Physics is gespecialiseerd in het gebruik van Myo-Fasciale technieken, kijk voor meer informatie en een vestiging bij jou in de buurt op www.desnelstebehandeling.nl. Of bel met 030 687 7139.

 

Met vriendelijke groeten,

Fysio Physics locatie Assen