Terug

Niemand kan/wil uitspraak doen over wat mijn zoon heeft?

ingrid burg

Heb een zoon van 14 jr. Hij is in nov 2008 van achter onderuit geschopt tegen zijn enkel (met voetbal C), gekneusde enkel dachten wij. Een week rustig aan gedaan, valt die week vd trap op diezelfde enkel.

Naar de dokter (meerdere malen, die zegt kan dit zijn kan dat zijn gekneusde enkel, spieren aan de onder kant van zijn voet gekneusd, ontstoken agillespees). Na 2mnd foto's geeisd.

Was jammer genoeg niks op te vinden. Door laten verwijzen naar de orthopeed in het ziekenhuis Geldersevallei (maart van dit jaar). Wisten het ook niet!! MAAR als het over 6mnd nog steeds ZEER deed konden we terug komen. Ondertussen naar een podoloog (mei van dit jaar) gegaan, toch maar zolen aan geschafd. Nu na 6mnd toch weer naar een fysioterapeut in b kom en toch maar weer een afspraak (op 14 okt) bij de orthoopeed. HELP ik ben ten einde raad! Mijn kind is 14, al van voetbal af al sinds voor de vakantie 2009 en kan nog steeds niet rennen zonder dat hij dan 's avonds met weer veel pijn op de bank zit. Zou heel graag Uw mening en advies willen horen en krijgen.

Vriendelijke Groeten Ingrid Burg.


2 Antwoorden

Antwoord van FysioAmmerzoden van der Steen

Hallo Ingrid,

 

Is er ook een (MRI) scan gemaakt van de enkel? Zo ja, hoe is de staat van het kraakbeen en kapsel. Op röntgen foto's is bijna nooit iets te zien tenzij er een duidelijke fractuur is. Hoe is de bewegingsuitslag van de enkel vergeleken met de gezonde zijde? Heeft hij bv dezelfde strekking maar vooral ook buiging als aan de gezonde zijde. Wordt de enkel nog (steeds) dik aan het einde van de dag? Lijkt het alsof de enkel geblokkeerd is/ zit de enkel wel eens op "slot"? Kan hij gewoon op zijn tenen lopen, en op zijn hielen? Geef me even antwoord op al deze vragen dan kunnen we verder nadenken/kijken.

Naast mijn praktijk in Nederland (waargenomen door medewerker) ben ik werkzaam als hoofd van de medische staf van een professionele voetbalclub in Japan. Ben dus ervaren in oa enkelblessures. Alvorens verder te gaan wil ik je vragen alvast antwoord te geven op bovenstaande vragen.

Tot spoedig.

 

Met vriendelijke groet,

marco van der Steen


Antwoord van Instituut D&C, praktijk voor echografie, shockwave, fysiotherapie en preventieve gezondheidszorg

laat eens een echo maken; www.snelvanjepijnaf.nl ga naar lokaties. Let op de vermelding echodiagnostiek