Terug

Onderrug zit vast, wat nu?

Petra

Hallo.

 

Ik merk al een tijdje dat mijn onderrug vastzit. Het doet geen pijn of zo, maar het voelt wat stijver aan en met oefeningen ben ik ook wat minder flexibel dan eerst. Misschien dat het komt omdat ik een paar maanden geleden van een paard af ben gevallen, waarbij ik ik op de zijkant van mijn linkerbil en klaarblijkelijk mijn rug terecht kwam. Ik kon toen een paar dagen moeilijker bukken en tijdens het rijden voelde ik dat mijn onderrug stijf was. Daarna ging het weer beter, maar volgens mij blijft mijn onderrug stijver.

 

Vraag is nu wat u aanraad: er van afblijven en alleen rekoefeningen doen, fysiotherapie, sportmassage of een hotstone massage of iets dergelijks?

 

Alvast bedankt voor uw antwoord, Petra


3 Antwoorden

Antwoord van Fysiotherapiepraktijk van Dommelen

Ik zou adviseren om alles even na te laten kijken door een fysiotherapeut of manueel therapeut.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ga naar een fysiotheapeut die geregistreerd McKenzie therapeut is. Die vindt je via www.mckenzie.nl. deze zal in een gedegen gestructureerd onderzoek bepalen of je klacht mechanisch (dwz door het doen van oefneningen in een bepaalde bewegingsrichting) te verbeteren is.  Soms moet je dan in dat geval oefeningen in de andere richting tijdelijk vermijden, omdat die de klacht in stand houden of kunnen verergeren. De speciaal voor jou uitgezochte oefening heb je in een minuutje gedaan, maar moet je vaker op een dag herhalen. Omdat je zelf zo elke dag therapie hebt, ben je zo het snelst van je klachten af.        


Antwoord van Borsboom Fysiotherapie CranioSacraal/fasciatherapie en babytherapeut

petra hoe is het nu met je rug. Gewoon belangstelling. 

 

met vriendelijke groet,  ron borsboom fysiotherapuet,  fasciatherapeut,