Terug

Tintelende pink/handpalm, is dit carpaal tunnel syndroom?

Josca

Ik heb sinds een week elke keer tintelend gevoel in mijn pink en buitenkant van de handpalm. De ene keer aan de linkerhand, de andere keer rechts. Een enkele keer tintelt de ringvinger ook. Het doet geen zeer, maar het is erg vervelend, helemaal als het ook lichtelijk doof aanvoelt. Ikzelf had eerst het idee dat het kwam doordat mijn nek regelmatig vastzit, maar dat is momenteel niet het geval. Wel is in mijn familie het carpaal tunnel syndroom bekend, heeft dit er iets mee te maken? Of zijn er andere oorzaken.


3 Antwoorden

Antwoord van Instituut D&C, praktijk voor echografie, shockwave, fysiotherapie en preventieve gezondheidszorg

De oorzaak kan met een intakegesprek bij de fysiotherapeut makkelijk achterhaald worden. Carpaal Tunnel Syndroom kan in beeld gebracht worden door middel van echografie. We kunnen dan de pezen in de tunnel zien en kijken hoe de zenuw reageert bij bewegen. Kortom, maak een afspraak bij een goede fysiotherapeut en bespreek met hem/haar de klachten.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Carpaal tuneel syndroom kenmerkt zich door de uitgesproken nachtelijke pijn. Bovendien zitten de (soms pijnlijke) tintelingen m.n. aan de duimkant, duimmuis, evt. wijs- en middelvinger. De pink doet eigenlijk nooit mee!

Wel zijn er vergelijkbare syndromen die juist in de pink zitten, zoals het cubitaal tunnel syndroom. Het probleem van inklemming zit hierbij in de elleboog.

als een ervaren fysio je niet verder vkan helpen (het is overigens niet goed behandelbaar met reguliere fysio), zou ik via de huisarts een bezoek aan een neuroloog vragen, of bij een gespecialiseerde kliniek, zoals boven omschreven, de boel even laten doorlichten.


Antwoord van H.J. Biemond

Gezien het klachtenbeeld is een Carpaal Tunnelsyndroom waarschijnlijk niet de oorzaak van deze klachten. Het lijkt mij eerder dat er in de wervelkolom toch een stoornis zit die deze klachten veroorzaakt