Terug

Wat is uw ervaring na 10 jaar bij kruisband reconstructie?

Wil

Hoi,

In 1995 heb ik na wat kijkoperaties een nieuwe voorste kruisband gekregen. De achterste was helaas ook al gescheurd. Na de revalidatie met intensieve fysiotherapie kon ik weer sporten, eerst volley en sinds 5 jaar tennis. Dat ging goed tot een paar weken geleden. Ik merk dat ik het vertrouwen in de knie kwijt raak en af en toe zeer ernstige pijnscheuten voel binnenin mijn knie (bij buiging). Die pijn komt me bekend voor en baart me zorgen. Wat is jullie ervaring met patella pees plastieken en dan op langere termijn. Kunnen daar weer problemen mee onstaan? Ik ben me van geen recentelijk trauma bewust.


1 Antwoord

Antwoord van Fysiotherapie Lammers

patellapees plastieken zijn over het algemeen zeer goede plastieken, echter is het natuurlijk niet de kruisband die het zou moeten zijn. Maar dat terzijde, het is natuurlijk wel zo, dat je zult moeten blijven trainen (squaten ed) ondanks dat je dat gewoon weer kon gaan sporten/ (weet niet of dat het geval was?)
Wat is het met kruisbanden is dat ze op zichzelf geen stabiliteit geven in de knie, maar dat ze zorgen voor een reflex op het moment dat ze op rek komen te staan, dan spannen je spieren die om je knie heen lopen aan namelijk. Deze "verminderde" reflex kan dus opgevangen worden door kracht, danwel powertraining (trainen op snel en functiegericht). hoop dat ik bij deze je vraag een beetje kunnen beantwoorden anders hoor ik graag van je op het mailadres info@fyla.nl

Met vriendelijke groet,

Willem Lammers