Terug

Zwelling en bewegingsbeperking, kan dit mijn meniscus zijn?

Tes

Hallo,

 

Ruim 5 weken geleden ben ik tijdens tennis gevallen en heb iets voelen knappen in de linker knie. Daarna heb ik ook niet meer kunnen spelen. In de loop van de uren toenemende zwelling en beperkte buiging en strekking van de linker knie. Gedurende de 5 weken is de zwelling wel verminderd maar niet helemaal verdwenen. Buiging en strekking wel toegenomen maar nog steeds beperkt ten opzichte van rechts. Daarnaast tijdens strekken een knak voelbaar in de knie, met name in de knie en dan meer aan de buitenzijde. Pijnklachten zijn de in loop van de weken verminderd maar niet helemaal verdwenen. De pijn zit aan de binnenzijde en de buitenzijde van de knie. Van tijd tot tijd kan de knie 'zeuren' en heb ik een instabiel gevoel, maar zak er niet doorheen.

 

Ik heb tennissen weer rustig opgebouwd, na 4 weken weer mijn eerste wedstrijd gespeeld. Maar het is nu al 2 keer voorgekomen dat tijdens het spelen het weer 'knakt' in de knie en ik eigenlijk moet stoppen met spelen ivm de klachten. Daarnaast neemt de zwelling en bewegingsbeperking weer toe waardoor ik weer een aantal dagen moeilijk kan lopen en bewegen ivm de zwelling en de pijn. De laatste keer dat dit weer voorgekomen, was afgelopen zaterdag.

 

Kan dit mijn meniscus zijn? Is mijn opbouw toch te snel of is het raadzaam naar de HA te gaan?

Ik hoop dat u antwoord kan geven op mijn vraag.

 

Groetjes Tes


1 Antwoord

Antwoord van Fysioline Fysiotherapie

Hoi Tes,

 

Ik heb je vraag gelezen en met deze klacht raad ik je aan om langs de huisarts te gaan. Het betreft een trauma (of in makkelijke taal een ongeluk). Je kan bij een ongeluk iets beschadigen, de huisarts moet beoordelen of dit mogelijkerwijs gebeurt is. Dus in geval van ongeval, altijd eerst langs de huisarts.

 

Als ik je klacht hoor is het mogelijk dat er een meniscus letsel is. Knakken kan daarbij horen hoewel je dan ook vaak zal hebben dat hij "op slot" schiet. Andere mogelijke oorzaken kunnen zitten in stabiliteit, banden en kraakbeen. Kortom, als je het wilt weten moet je langs de huisarts en die zal kijken wat er diagnositsch moet gebeuren om dit helder te krijgen, een fysiotherapeut behoort ook tot die mogelijkheden.

 

Ik hoop je vraag hiermee te hebben beantwoord. Heel veel succes ermee!

Groeten

Annemarie  Reilingh